Connect with us

Revistateo.ro

Uleiul de ricin te scapă de mătreață

Par & Coafuri

Uleiul de ricin te scapă de mătreață

Uleiul de ricin este renumit pentru beneficiile sale, însă nu multă lume știe că acesta poate combate cu succes mătreața și scalpul gras. Este bine cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare și laxative, dar totodată este renumit pentru beneficiile sale asupra pielii și părului deteriorat. Unicitatea uleiului de ricin constă în faptul că are o cantitatea considerabilă de acizi grași, care îi oferă proprietățile sale terapeutice.

Mătreața este o problemă foarte des întâlnită și poate fi extrem de frustrantă. Scalpul devine este gras sau chiar uscat, ușor iritabil și în cel mai rău caz infecțios, iar apariția mătreții duce la mâncărimi, roșeață și jenă. Este important să îndepărtezi această problemă încă de la prima apariție, iar pentru asta uleiul de ricin este soluția ideală.

CITEȘTE ȘI: LIPSA DE SOMN ÎȚI AFECTEAZĂ PĂRUL 

Unul dintre cele mai importante componente ale acestui tip de ulei este acidul ricinoleic, care are importante proprietăți antibacteriene și astfel neutralizează bacteriile și microbii care cauzează mătreața. Totodată protejează pielea capului de infecții microbiene și fungice care pot conduce la probleme grave cum ar fi dermatita seboreică. Uleiul de ricin este un umectant excelent datorită conținutului ridicat de acizi grași omega 9. Acesta blochează umiditatea în păr și acționează ca un balsam. De asemenea, ajută la repararea vârfurilor despicate, întărește firul și îl face lucios și mătăsos.

Uleiul de ricin este bogat în substanțe minerale care ajută la îndepărtarea mătreții și echilibrează uleiurile din scalp. Tot ce trebuie să faci este să îl încălzești puțin și să îl aplici direct pe scalp. Lasă-l să acționeze câteva minute, iar dacă dorești îl poți amesteca cu ulei de jojoba, măsline sau midgale pentru un efect mai puternic. Pentru a repara vârfurile despicate poți aplica o cantitate mică de ulei de ricin pe vârfuri, după ce te-ai clătit pe păr.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top