Connect with us

Revistateo.ro

Uleiul din semințe de chia face minuni pentru frumusețe

Frumusete

Uleiul din semințe de chia face minuni pentru frumusețe

Uleiul extras din semințele de chia conține acizi grași omega 3 și omega 6, iar nivelul de antioxidanți este mai mare decât al oricărui alt tip de ulei vegetal. Acesta îl transformă într-o armă eficientă împotriva îmbătrânirii. Antioxidanții protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi și combate cu succes apariția prematură a ridurilor, liniilor fine și a altor semne de îmbătrânire.

Uleiul din semințe de chia este unul dintre cele mai hidratante uleiuri, având proprietatea de a reduce pierderile de apă de la nivelul epidermei. Totodată, datorită conținutului de fibre poate să tragă apa din țesuturi și să o aducă la nivelul pielii, oferindu-i acesteia un aspect hidratat și foarte luminos.

Odată cu înaintarea în vârstă,  bariera de protecție a pielii își pierde din forță, celulele sunt mai slăbite și pielea se reface tot mai greu. Acizii grași omega 3 și omega 6 ajută la întârirea pielii și îmbunătățesc structura acesteia considerabil. Masează-te cu acest tip de ulei de câteva ori pe sătpămânăși vei vedea rezultate nemaipomenite.

Anumite studii au arătat că uleiul din semințe de chia previne decolorarea pielii și îi păstrează nuanța naturală. De asemenea, previne apariția petelor care vin odată cu înaintarea în vârstă. Este un remediu excelent pentru pielea iritată și inflamată și totdată reduce considerabil mâncărimile și erupțiile cutanate.

Uleiul din semine de chia este mai puțin gras față de alte uleiuri și este absorbit în piele mult mai bine. Nu lasă urme grase și termenul său de valabilitate este mai îndelungat față de cel al altor uleiuri vegetale. Îl puteți utiliza la prepararea măștilor, a cremelor sau a tratamentelor pentru față și corp sau îl puteți aplica ca atare.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top