Connect with us

Revistateo.ro

Uleiul esențial de palmarosa face minuni pentru sănătate

Naturiste

Uleiul esențial de palmarosa face minuni pentru sănătate

Uleiul de palmarosa provine de la o plantă cu un miros dulceag, care se găsește în principal în India, Pakistan și Nepal. Cunoscute ca Rohisha în medicina ayurvedică, rădăcinile și iarba acestei plante sunt utilizate pentru a trata tusea, bronșita, colita, tulburările respiratorii, icterul și febra. Uleiul esențial obținut din această plantă are numeroase proprietăți terapeutice. Iată mai multe detalii despre toate beneficiile pe care ți le aduce uleiul esențial de palmarosa!

Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le are acest ulei este ușurarea durerilor articulare și musculare. Când este utilizat extern, uleiul de palmarosa eliberează durerile provenite de la numeroase probleme printre care nevralgii, reumatism și spasme. Aplică în mod regulat acest tratament natural și articulațiile tale vor fi mai sănătoase și mai puțin dureroase.

CITEȘTE ȘI: BENEFICIILE CEAIULUI DE LEMONGRASS

Adăugat în cada cu apă atunci când faci baie, acest ulei esențial are efect calmant și relaxant. Parfumul său te înviorează și îți oferă bunădispoziție. De fapt, aroma sa, este utilizată la producerea multor parfumuri de lux și a unei varietăți de cosmetice și săpunuri. Este una dintre cele mai căutate esențe, având un miros asemănător cu cel al trandafirilor și oferind pielii hidratare intensă. Se numără printre cele mai importante tratamente regeneratoare și luptă împotriva îmbătrânirii premature.

Uleiul esențial de palmarosa este cunoscut pentru proprietatea sa de a stimula regenerarea celulară, ceea ce îl transformă în tratamentul ideal pentru zgărieturi, eczeme, acnee și infecții fungice. Totodată luptă împotriva apariției ridurilor și a liniilor fine. Combină câteva picături de ulei de palmarosa cu ulei de migdale și masează-ți tenul în fiecare seară.

Acest ulei este considerat benefic și pentru sistemul digestiv, deoarece omoară bacteriile și facilitează tranzitul intestinal. Totodată, s-a dovedit a fi excelent în tratarea infecțiilor intestinale, a febrei, cicatricilor, stresului și a nervozității. Regenerează țesuturile și este perfect pentru a trata gripași răceala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top