Connect with us

Revistateo.ro

giga petrescu

Inedit

Ultima dorinta a lui Giga Petrescu este aproape IMPOSIBIL de indeplinit. Vezi ce a vrut maestrul!

La 9 ani de la moartea sa, ultima dorinta a lui Gica Petrescu nu a fost inca indeplinita. Vezi ce a lasat cu limba de moarte artistul!

Nu a avut mostenitori, asa ca locuinta lui Gica Petrescu a ramas in proprietatea statului, dupa moartea sa. Acum apartine Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti. Inainte de moarte, maestrul a spus vecinilor ca isi doreste ca locuinta sa sa devina casa memoriala.

Visul marelui cantaret roman este tot mai greu de indeplinit, deoarece apartamentul se degradeaza pe zi ce trece. Intai, a fost o problema cu asociatia de locatari, care cerea sa primeasca datoria pe care Gica Petrescu o acumulase la intretinere in ultimii ani de viata. Dupa 6 ani de procese in instanta, magistratii Tribunalului Bucuresti au dat sentinta definitiva ca statul sa achite 10.000 de euro, pentru a acoperi darile.

Pentru a-i indeplini ultima dorinta maestrului, reprezentantii Directiei Generale a Finantelor au trimis o solicitare catre Ministerul Culturii, pentru a cere sprijin in transformarea apartamentului in casa memoriala. Au primit un raspuns negativ, fara nicio explicatie.

Vor mai trimite aceeasi solicitare si Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic, iar daca raspunsul va fi tot NU, apartamentul lui Gica Petrescu va fi scos la licitatie.

Pe 18 iunie 2006 a murit Gica Petrescu, la varsta de 91 de ani. Trupul sau a fost depus, pentru trei ore, in foaierul Salii de Concerte a Radiodifuziunii Romane, unde sute de oameni au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu. Apoi a fost dus la Cimitirul Bellu, unde a fost inmormantat cu onoruri militare.

A lasat in urma o mostenire muzicala uriasa. Despre viata maestrului a fost scria o carte: „Viata si cantecele lui Gica Petrescu”, semnata de George Sbarcea. S-a facut si un film: „Muzica e viata mea” – singurul film in care a jucat artistul. Gica Petrescu este unul dintre putinii cantaresti ai lumii care a avut muzica imprimata si pe discuri de patefon, de pick-up, pe casete dar si pe CD-uri.

Sa ne amintim de maestrul Giga Petrescu!

Sursa foto: Wikipedia.org

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top