Connect with us

Revistateo.ro

Ultima mutare a celor de la Yahoo!

Inedit

Ultima mutare a celor de la Yahoo!

Gigantul american Yahoo! Inc. a anunțat că va investi și mai mult în publicitate, anunțând ieri că va cumpăra serviciul video de publicitate online BrightRoll, cu suma de 640 milioane de dolari.

Yahoo! își propune prin această achiziție să fie cea mai mare firmă cu platformă de publicitate video din Statele Unite. BrightRoll produce clipuri de publicitate (spoturi) pentru mai multe branduri celebre, majoritatea dintre aceste fiind difuzate în spațiul online. Venitul net al celor de la BrightRoll ajunge la 100 milioane dolari pe an.

CITEȘTE ȘI: APPLE WATCH S-A LANSAT CU O PROBLEMĂ MAJORĂ

În acest fel, Yahoo! va câștiga și mai mulți bani din produsele de publicitate, odată cu lansarea reclamelor video de la BrightRoll pe toate platformele companiei, în special pe pagina oficială Yahoo!. „Pentru Yahoo, segmentul video oferă cele mai mari oportunităţi de creştere şi BrightRoll este grozav şi se potriveşte din punct de vedere strategic şi financiar cu business-ul nostru din zona publicităţii video”, a declarat Marissa Mayer, directorul executiv al grupului Yahoo! Inc.

Ultima mutare a celor de la Yahoo.1
BrightRoll este firma care va produce videoclipuri de publicitate pentru gigantul Yahoo!

Yahoo! a scăzut la capitolul venituri publicitare în ultima perioadă cu aproximativ 5%, iar această măsură vine să repoziționeze firma pe piața publicitară. Achiziţia serviciului BrightRoll este prima tranzacţie majoră a grupului Yahoo de la vânzarea, în septembrie, pentru 9,4 miliarde de dolari, a acţiunilor deţinute în cadrul gigantului chinez online Alibaba.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top