Connect with us

Revistateo.ro

Veste bună pentru români! Salariul net a înregistrat o creștere. Iată la ce sumă a ajuns și cine câștigă cel mai bine. Tu în ce categorie te încadrezi?

Stiri

Ultimă oră: AU CRESCUT SALARIILE! Cine beneficiază de noile modificări

În aprilie, câștigul salarial mediu net a ajuns la 2.366 de lei. Astfel, a înregistrat o creștere de 1 % comparativ cu luna precedentă. Salariul brut are valoarea de 3.291 lei, cu 1,1 % mai mult comparativ cu luna dinainte. Acestea sunt datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Salariul net, mai mare. Cine câștigă cel mai bine?

Cele mai mari valori ale salariului mediu net au fost înregistrate în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, chiar și în activitățile de servicii informatice. Valorile au ajuns la 5.968 de lei. Cele mai mici valori au fost înregistrate în hoteluri și restaurante. În aceste cazuri vorbim de sume care ajung la 1.395 de lei.

În luna aprilie a acestui an, salariul mediu nominal net a fost mai mare cu 13,4% comparativ cu luna aprilie a anului precedent.

CITEȘTE ȘI: Guvernantii vor sa lanseze programul Primul Salariu

CITEȘTE ȘI: Uniunea Europeană vrea introducerea unui salariu minim pe economie peste tot

În luna aprilie a acestui an, comparativ cu luna anterioară, în cele mai multe activități ale sectorului economic, salariul mediu net a fost mai mare. Acest lucru a fost posibil datorită primelor ocazionale (în care sunt incluse și prime trimestriale, anuale, pentru performanţe deosebite ori pentru sărbătorile de Paşte), datorită drepturilor în natură şi ajutoarelor băneşti, plăţii sumelor obținute din profitul net, precum şi din alte fonduri (chiar și tichete de masă şi tichete cadou). O altă explicație pentru această creștere a salariului mediu net este realizarea de producţii ori încasările mai mari (funcţie de contracte/proiecte), precizează INS.

Cele mai mari creşteri ale câştigului salarial mediu net au fost înregistrate în activităţi de asigurare şi fonduri de pensii (17,1%), precum şi în intermedieri financiare. Excepție au făcut activităţile de asigurări şi cele ale fondurilor de pensii (13,7%).

Creșertile au fost înregistrate chiar și în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, extracţia cărbunelui superior şi inferior, colectarea şi epurarea apelor uzate, depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport (între 9,0% şi 13,0%).

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top