Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

ULTIMA ORA: Cine este noul presedinte al CSM? Afla aici!

Marius Badea Tudose este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, după ce acesta a fost ales cu majoritate de voturi, fiind preferat de mai mulţi membri ai CSM decât contracandidatul Alexandru Şerban.

Deloc surprinzător, procurorul Bogdan Gabor este noul vicepreşedinte al CSM, el fiind singurul candidat pentru această funcţie. Bogdan Gabor a candidat şi în 2014 pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, atunci fiind ales contracandidatul său, Gheorghe Muscalu.

Înainte de alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Adrian Bordea, care şi-a încheiat mandatul la şefia CSM, a prezentat raportul de activitate al instituţiei, şedinţă  prezidată de preşedintele Klaus Iohannis. Conform proiectului de management, Judecătorul Marius Tudose îşi propune continuarea procesului demarat în 2011, de raţionalizare a instanţelor şi parchetelor prin „redesenarea hărţii administrative judiciare”, pentru a creşte calitatea şi eficienţa actului de justiţie.

„Este necesară consolidarea atitudinii pro-active a CSM şi a instituţiilor sistemului judiciar român în dialogul cu instituţiile europene, prin prezentarea progreselor reale, semnificative, raportate la cele patru benchmark-uri. Componenta de cooperare trebuie să se afirme ca proritară, lăsând în plan secund aspectele de verificare”, conform proiectului managerial al judecătorului.

O altă prioritate asumată de noul preşedinte CSM este „reanalizarea şi redimensionarea, împreună cu Ministerul Public, a schemelor de personal din cadrul parchetelor, în sensul reducerii numărului de posturi de la unele parchete şi alocarea acestor posturi finanţate către unităţile mari de parchet”. Magistratul propune şi simplificarea bibliografiei în cadrul procedurilor de organizare a concursurilor de ocupare a funcţiilor de conducere din cadrul instanţelor şi parchetelor.

 

Marius Tudose (42 ani) este membru în CSM din 2011. El a intrat în magistratură în 1995 şi a fost judecător la Judecătoria Slatina, Judecătoria Sectorului 4 şi Judecătoria Sectorului 3

Potrivit articolului 133 din Constituţie, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit.Functia de presedinte al CSM a fost ocupată în 2014 de judecătorul Adrian Bordea, iar procurorul Gheorghe Muscalu a avut funcţia de vicepreşedinte, preluata acum de Bogdan Gabor.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top