Connect with us

Revistateo.ro

ULTIMA ORĂ. Este prevăzută creșterea prețurilor pentru consumatorii conectați la centralele termice de cartier

Inedit

ULTIMA ORĂ. Este prevăzută creșterea prețurilor pentru consumatorii conectați la centralele termice de cartier

Consumatori de energie termică conectați la centralele de cartier s-ar putea să plătească mai mult de la anul pentru energia furnizată, anunță președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Havrileț.

„Este vorba de o posibilă creştere a preţului la energia termică furnizată consumatorilor casnici din centralele termice. Aceste centrale termice funcţionează în zona eligibilă şi, în mod natural, ar trebui să-şi ia gaze naturale din zona concurenţială, care are un preţ mai mare decât îl au consumatorii casnici, care până în 2021 vor beneficia de un program de creştere etapizată şi nu se pune problema de creştere a preţurilor la acest tip de consumator, ci la consumatorii casnici care sunt discriminaţi, pentru că centralele termice de care aparţin ei sunt obligate să ia gaze naturale de pe piaţa concurenţială la preţul de industrie”, a spus Havrileț, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: VESTE BUNĂ PENTRU ROMÂNII CARE CĂLĂTORESC ÎN UNGARIA

Havrileț susține că este nevoie de modificarea legii pentru ca să dispară discriminarea în rândul consumatorilor casnici și să aibă acces și aceștia la tabelul de prețuri, până în 2021.

În acest moment, există o diferență de la 90 de lei/MW (consumatorul industrial) la 53 de lei/MW (consumatorul casnic). „La începutul lunii, am prezentat în scris la Departamentul de Energie, am lucrat împreună, suntem într-o colaborare, cred că în această săptămână, va ieşi o formă de ordonanţă de urgenţă modificată, de aducere la acelaşi numitor a consumatorilor casnici indiferent de unde îşi iau energia”, mai spune Havrileț.

Important de precizat este că ANRE vorbește despre creșterea prețurilor la ENERGIA TERMICĂ și nu la gazele naturale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top