Connect with us

Revistateo.ro

ULTIMA ORĂ. LIDER SEPARATIST: 18 civili morți în urma mai multor BOMBARDAMENTE în estul Ucrainei

Stiri

ULTIMA ORĂ. LIDER SEPARATIST: 18 civili morți în urma mai multor BOMBARDAMENTE în estul Ucrainei

În pofida promisiunilor de pace între separatiștii proruși și ucrainieni, azi dimineață au avut loc noi bombardamente în regiunile proruse Donețk și Lugansk. Jurnaliștii de la BBC relatează că s-au auzit azi dimineață mai multe bombardamente în cele două localități, mai puțin intense decât în alte zile, dar care s-ar fi soldat cu 18 morți, potrivit declarațiilor unui lider separatist prorus.

Agenția rusească Tass susține că oficial este vorba despre trei morți, însă unul dintre liderii separatiști spune că este vorba despre 18 persoane care au fost ucise azi dimineață. Bombardamentele au început încă de aseară, în jurul orei 22:30 și au continuat noaptea, până dimineață la ora 04. Agențiile de presă rusești scriu că ar fi vorba despre mai mulți răniți și mai puțini morți, contrazicând informațiile oferite de pe teren.

CITEȘTE ȘI: 13 MORȚI LA O STAȚIE DE TROLEIBUZ DIN DONEȚK

Cel mai intens atac a fost lansat în jurul orei 3.45, cu un lansator de rachete tip Grad. În bombardamentele din ultimele 24 de ore au murit 3 copii, informează autoritățile ucrainiene. „Trei copii au murit ieri în urma bombardării unei case din Gorlovka – un băiat în vârstă de un an şi două fete, de 6 şi respectiv 12 ani”, a precizat el. „În total şapte civili au fost ucişi şi 15 răniţi”, susține ministerul Apărării din Ucraina, scrie mediafax.ro.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainiene a declarat pentru agențiile de presă că în noaptea de joi spre vineri (12 spre 13 februarie) au murit 42 de militari și 30 au fost grav răniți. Pe de altă parte, ziarul The Guardian scrie că ar fi murit mai puțini oameni, 8 militari, și au fost răniți 34 de ucrainieni în confruntările din Donbas.

Părțile beligerante au semnat recent un acord de pace la Minsk, care ar trebui să intre în vigoare în noaptea de sâmbătă despre duminică (14 spre 15 februarie 2015). Liderii Franței și Germaniei s-au deplasat zilele trecute la Moscova pentru a stabili un acord de pace între Rusia și Ucraina, în urma războiului civil care a cuprins țara vecină. Potrivit declarațiilor lui Vladimir Putin, Angela Merkel și Francois Hollande, cele trei state au ajuns la concluzii pozitive, focurile urmând a înceta în estul Ucrainei.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top