Connect with us

Revistateo.ro

ULTIMA ORĂ. Ostatici reținuți într-o poștă din Paris de un bărbat cu ARMĂ DE RĂZBOI

Stiri

ULTIMA ORĂ. Ostatici reținuți într-o poștă din Paris de un bărbat cu ARMĂ DE RĂZBOI

O luare de ostatici a avut loc astăzi în jurul orei 13, ora Franței, 14, ora României. Un bărbat înarmat cu armă de război, după cum scrie presa franceză, ține ostatice 3 persoane într-o poștă din Colombes. Din informațiile furnizate de canalul BFMTV țina ar fi un oficiu poștal, însă nu este o acțiune de natură teroristă.

Toate serviciile de informații din Europa se află în alertă teroristă, fiind identificate 20 de celule teroriste care pot izbucni oricând. Aceste celule au fost depistate după amenințările venite din partea grupărilor extremiste Statul Islamic și Al-Qaida din Yemen. Aceste celule teroriste vizează principalele state din Europa civilizată, în afară de Franța.

Se pare că ceea ce i-a scos din amorțeală pe teroriști au fost raidurile antiteroriste din Belgia, care au avut loc aseară. Cele 20 de celule teroriste latente identificate de Serviciile de Informații ar fi formate din 120-180 de persoane care sunt gata oricând să atace din nou Franța sau alte state europene precum Belgia, Germania și Olanda, notează CNN.

Bruxelles-ul se află sub amenințare teroristă, serviciile din această țară luând în calcul regruparea forțelor teroriste din Siria, în Europa existând o serie de imigranți veniți din țara măcinată de războiul civil. Serviciile belgiene se tem că o serie de combatanți sirieni ar putea pătrunde în țara lor după operațiunile efectuate de poliție și justiție de-a lungul statului.

Ziarele din Belgia scriu că în țară a fost ridicat nivelul de alertă teroristă la maximum, după ce mai mulți jihadiști au fost prinși de polițiști în raidurile de aseară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top