Connect with us

Revistateo.ro

ULTIMA ORĂ: România a fost ȚINTA unor ATENTATE TERORISTE. Dezvăluirile șefului SRI

Inedit

ULTIMA ORĂ: România a fost ȚINTA unor ATENTATE TERORISTE. Dezvăluirile șefului SRI

George Maior (SRI) a declarat într-un interviu acordat site-ului ziare.com că România nu este deocamdată ținta atacurilor teroriste dar asta nu înseamnă că țara noastră stă pe margine și nu se implică în lupta împotriva terorismului. Acesta a declarat că atentate vor mai exista în Europa și că se lucrează la nivel european la înființarea unei structuri informaționale superioare celor prezente în fiecare stat membru UE.

SRI nu a ridicat gradul de alertă teroristă în țara noastră, însă s-au luat măsuri operaționale suplimentare pentru orice eventualitate, a declarat George Maior. Șeful intelligence-ului românesc susține că atentatul de la Charlie Hebdo se poate repeta oricând. George Maior spune că atentatul care a avut loc la Paris este unul care prezintă elemente clasice – luare de ostatici, folosirea armelor convenționale – și un element nou: ținta care este „extrem de sensibilă la nivelul opiniei publice”.

Maior susține că au fost dejucate până acum în Franța sute de atentate teroriste, dar despre nu se cunoaște mai nimic în dezbaterea publică, informațiile fiind la sertar. Maior susține că dificultatea în atentatul de la Paris a constat și în prinderea teroriștilor care „este dificilă în mediul urban, sub presiune publică”.

Maior a declarat că și în România au fost dejucate atentate teroriste. Șeful SRI nu a dorit să dea detalii dar a completat că s-a acționat „strict în registrul preventiv”. Maior susține că SRI a contribuit din plin la dejucarea atentatelor teroriste pe teritoriu românesc prin expulzarea unor cetățeni suspecți sau nepermiterea unor persoane din afara granițelor să pătrundă în țară, fiind suspectate de acțiuni teroriste sau având legături cu rețelele teroriste.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top