Connect with us

Revistateo.ro

ULTIMA ORĂ. VREME EXTREMĂ - COD GALBEN DE NINSORI în BUCUREȘTI și alte 5 JUDEȚE

Stiri

ULTIMA ORĂ. VREME EXTREMĂ – COD GALBEN DE NINSORI în BUCUREȘTI și alte 5 JUDEȚE

Iarna s-a instalat cu toate drepturile în România, mult prea devreme. După zilele însorite de la începutul săptămânii și primăvara trăită săptămâna trecută, sfârșitul acesta de săptămână ne amintește că suntem în sezonul rece, dar parcă am fi în luna decembrie.

În București a început să ningă astăzi în forță, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment de tip cod galben de ninsori pentru Capitală, după ce azi dimineață a fost emis un cod galben de vânt puternic, care a doborât zeci de copaci peste mai multe mașini. Avertizarea cod galben este valabilă în următoarele ore și pentru județele Ilfov, Teleorman, Călărași, Giurgiu și Ialomița.

VEZI ȘI: IMAGINI CU PRIMA NINSOARE DIN MOLDOVA

Vremea extremă din ultimele ore a provocat deja o situație nedorită pe șoselele României. Astfel că, circulația pe autostrăzile A1 București – Pitești și A2 București – Constanța este îngreunat din cauza zăpezii, care deja măsoară 2 centimetri și există un strat de polei care le dă bătăi de cap șoferilor.

Important de știut pentru toți șoferii este faptul că mașinile care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă nu pot circula pe șosele, potrivit legii. Preicipitațiile mixte și ninsoarea vor continua până mâine la ora 12:00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vântul va bate cu rafale de la 50 până la 70 de kilometri la oră, în special în județele care sunt sub aviz de cod galben de ninsori dar și în alte județe precum Constanța și Tulcea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top