Connect with us

Revistateo.ro

ULTIMA ORĂ. Zone SUB AVERTIZARE DE COD GALBEN

Inedit

ULTIMA ORĂ. Zone SUB AVERTIZARE DE COD GALBEN

ANM avertizează printr-un cod galben de vânt și ninsoare următoarele zone ale țării: Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș dar și Delta Dunării. Avertizarea este valabilă până diseară la ora 18:15, mai spun meteorologii.

Fenomenele meteo care se vor semnala în următoarele zone în zonele mai sus menționate sunt rafale de vânt cu putere de 90 km/h, în zonele de munte, și 55-60 kilometri la oră, în zonele mai joase. La munte vântul ar putea atinge o bătaie de 100 kilometri la oră și există riscul de transport de zăpadă sau formare de avalanșe, acolo unde zăpada este foarte mare.

În Delta Dunării se intensifică, de asemenea, rafalele de vânt, acestea atingând viteze de 55 sau 60 de kilometri la oră. România scapă în următoarea perioadă de gerul năpraznic care a cuprins toate zonele și a făcut deja victime: un bărbat din Miercurea Ciuc a decedat din cauza gerului, acesta locuind într-o clădire părăsită la marginea orașului. Bărbatul trăia într-o clădire dezafectată și a înghețat la -29 de grade Celsius, ieri dimineață.

În majoritatea regiunilor țării a început să ningă încă de azi noapte, temperaturile urcând ușor. Mâine vremea va fi ceva mai frumoasă, maximele în zonele de munte fiind de zero grade și de 8 grade în sud-estul țării. În Vest, se vor înregistra precipitații mixte, din cauza creșterii de temperatură, cantități de apă și polei fiind înregistrate mai ales în Crișana și Banat. Duminică temperaturile continuă să crească, astfel că se vor înregistra pe alocuri chiar și 14 grade, în sud-vest. De luni vremea se va răci din nou, înregistrându-se temperaturi maxime de 5 grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top