Connect with us

Revistateo.ro

Un maestru budist ne invata cum sa scapam de emotiile negative

Stil de viata

Un maestru budist ne invata cum sa scapam de emotiile negative

Cum sa scapam de emotiile negative intr-o lume a competitivitatii, a parsivitatii, intr-o lume in care lupta pentru imagine e mai acerba ca lupta pentru idei, pentru buna intelegere, pentru instaurarea binelui si a iubirii? Incotro se indreapta lumea daca fiecare om pe care il intalnim ne ofera numai senzatii neplacute, numai sentimente de repulsie, acea senzatia pe care sigur o stii, de gol in stomac, de a te simti singur in mijlocul multimii.

Un mare scriitor spunea candva ca lumea s-a umplut de lume si ca toti am devenit niste geamantane in deriva (Ortega y Gasset). Putem oare sa ne controlam emotiile, sa tinem la distanta energiile negative? Maestrul tibetan Tsoknyi Rinpoche l-a ajutat pe avocatul american Jon Krop sa se regaseasca pe sine, sa invete sa fie bun si senin intr-o lume a exigentelor de tot felul.

10 semne ca esti reincarnat

Viata lui BUDDHA, fondatorul budismului

„Am intrat intr-o stare de pace si am aflat ca pot ramane asa o vesnicie”, a fost prima propozitie rostita de avocat dupa ce a iesit dintr-o meditatie de 9 ore alaturi de maestrul budist, noteaza upsocl.com. Clipa de pace se incheiase. Jon s-a reintors in New York, cel mai agitat oras din lume. „Retragerea mi-a dat o viata perfecta. Mi-am gasit calmul, linistea, lipsa de responsabilitati inutile a disparut, insa intoarcerea la New York a insemnat contrariul.

A trebuit sa imi caut un nou loc de munca. Am inceput sa iubesc, am intalnit o femeie si simteam ca lumea cadea peste mine. Atunci mi-am amintit de cele mai importante sfaturi pe care le-am primit in Tibet, de la calugarul care m-a initiat in cautarea propriei mele linisti. Le-am pus in practica si in haoticul New York si am revenit la acea stare de plenitudine”, ne mai impartaseste avocatul.

Sfaturile care ne invata cum sa scapam de energiile negative

1. RESPIRA PROFUND

Umple-ti lent plamanii cu aer pana cand simti ca se umfla. Asta te va ajuta sa constientizezi legatura dintre starea ta de spirit si respiratie. Controleaza respiratia si permite ca emotiile pozitive si relaxarea sa se instaleze in corpul tau.

2. INCLINA-TE

Stai in sezut, cu picioarele incolacite (precum arabii) si inclina-ti corpul treptat in fata. In acest timp poti sa te gandesti la fraze motivationale sau sa asculti muzica. In timp ce te apleci in fata, gandeste-te cum te inunda toate energia pozitiva a Cosmosului si spune: „Miliarde de gene de sanatate si vitalitate s-au activat in organismul meu. Miliarde de gene de boli si de imbatranire s-au dezactivat din organismul meu”.

Un maestru budist ne invata cum sa scapam de emotiile negative-1

3. CONCENTREAZA-TE PE RESPIRATIE

Continua sa respiri, iar de data aceasta concentreaza-te pe respiratia pe nas. Numara pana la 10 secunde pana eliberezi aerul si repeta acest exercitiu timp de 10 ori.

4. SCHIMBA-TI PERSPECTIVA

Dupa acest scurt episod de meditatie, propune-ti ceva interesant de atins pentru aceasta zi. Propune-ti in fiecare zi cate ceva, viseaza la lucruri indraznete, marete, care sa iti hraneasca sufletul.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top