Connect with us

Revistateo.ro

Un medic rezident a revoltat Romania cand a umilit o viitoare mamica

Stiri

Un medic rezident a revoltat Romania cand a umilit o viitoare mama

La inceputul lunii iunie, o viitoare mamica din Focsani a trimis o scrisoare deschisa Spitalului judetean, in care avea anumite cerinte pentru momentul nasterii. Documentul a fost citit si de medicul rezident Iulian Mihaila, care a fost foarte deranjat de cerintele femeii, fapt pentru care i-a raspuns foarte acid pe Facebook.
Cel care in prezent face practica la Spitalul de Urgenta din Galati a raspuns, punct cu punct cererilor viitoarei mame care va naste la data de 8 iulie, conform stiridegalati.ro. Mai jos sunt cerintele femeii si apoi ceea ce a considerat cadrul medical ca trebuie sa ii transmita.

„Subsemnata, Simion Raluca-Maria, domiciliata in Focsani, asigurata in cadrul CASS, insarcinata in 36 de saptamani (DPN 8.07.2016), doresc sa va aduc la cunostinta ca, in conformitate cu legislatia in vigoare, Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 – Legea drepturilor pacientilor, am dreptul sa fiu asistata la nastere si solicit aprobarea respectarii de catre intreg personalul medical implicat a urmatoarelor conditii de internare si tratament in perioada in care eu si nou-nascutul vom fi spitalizati in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta:
1) in timpul travaliului si al nasterii, solicit sa fiu insotita de catre sotul meu. in cazul in care in sala de travaliu/nastere mai sunt si alte paciente, doresc sa fiu insotita de o alta persoana desemnata de sex feminin.
2) Solicit ca pe parcursul intregii spitalizari sa fiu tratata cu rabdare, calm si respect, iar pe timpul travaliului sa mi se vorbeasca pe un ton cat mai scazut si linistit.

3) Solicit ca pe durata spitalizarii, in limita locurilor disponibile, sa fiu cazata in rezerva.
4) in timpul travaliului solicit ca fatul sa fie monitorizat intermitent, astfel incat sa am cat mai mare libertate de miscare si gestionare activa a durerilor din travaliu.

Citeste si: O femeie a murit dupa ce si-a facut mai multe teste de sarcina, iar o alta a descoperit aceeasi boala crezand ca e gravida

Ce i-a prezis Mihai Voropchievici Gabrielei Cristea: „Nu e bine sa ramana gravida anul asta!”

5) in timpul travaliului solicit sa mi se permita sa ma misc si sa adopt orice pozitie consider a fi confortabila si sa consum lichide si alimente daca voi simti nevoia.
6) in vederea pregatirii pentru nastere, nu doresc sa accept proceduri precum rasul pubian sau clisma.

7) Cu exceptia situatiilor de urgenta, in care se impune altfel, solicit ca travaliul sa se desfasoare in ritmul natural, fara interventii, perfuzii cu calciu sau oxitocina, ruperea membranelor etc.
8) Solicit sa fiu informata si sa mi se ceara acordul pentru orice interventie sau procedura urmeaza a fi aplicata mie sau fatului/nou-nascutului.
9) in cazul in care starea mea de sanatate nu permite exprimarea acordului/dezacordului, solicit sa i se ceara acordul sotului meu, Simion V., care este la curent cu toate doleantele mele.
10) Solicit sa mi se permita sa nasc in ce pozitie voi simti mai confortabil.

11) Dupa nastere, solicit ca bebelusul sa fie asezat imediat pe pieptul meu si evaluat la fata locului, cu exceptia situatiei in care starea sa de sanatate ar fi in pericol. Proceduri precum masurarea si cantarirea solicit sa fie efectuate ulterior.
12) Solicit ca cordonul ombilical sa fie taiat doar dupa ce inceteaza a mai pulsa, iar placenta sa fie lasata sa se expulzeze in ritmul propriu, in limita a 30 de minute dupa nastere.
13) Nu doresc ca bebelusul sa fie spalat dupa nastere, doar sters superficial si nu doresc sa i se administreze niciun fel de picaturi oculare.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare:

Pagini: 1 2 3

3 Comments

3 Comments

  1. popa tita

    2016-06-23T15:12:14+03:00 at 2016-06-23T15:12:14+03:00

    dezamagire si un gust amar pentru felul cum un medic fie el si rezident intelege sa raspunda unor solicitarii invocate de o viitoare mama .Asta spune multe despre faptul ca dl doctor se simte frustrat si nu detine o pregatire corespunzatoare pentru un viitor medic ,pacat .

  2. irina

    2016-06-23T17:56:20+03:00 at 2016-06-23T17:56:20+03:00

    are perfecta dreptate doctorul…sa nasca ca animalul din padure…asa le place unora…toti romanii sunt doctori.toti se pricep la medicina,pacientele au numai drepturi -de obligatii nu au auzit .a fost chiar delicat in exprimare.sa fete acasa ca asta vrea
    si nu va deranjati sa ma contraziceti..

  3. Lupascu Carmen

    2016-06-24T11:56:14+03:00 at 2016-06-24T11:56:14+03:00

    Sant sătulă de atâtea pretenții ,unde se crede viitoarea mămica ,la spital privat din America.Santem vai de capul nostru si avem atâtea pretenții .Uitati ca medicii muncesc pe brânci pt a salva vieți .Nu sunt criminali ,fiecare face cât poate,apoi săracii învață toată viața pt a putea face mai mult pt noi.Nu mai zic de salariile mici pe care le au si gărzile pe care le fac f multe din lipsa de personal.Asa ca mică doamna cu fițe trebuie sa gândească un pic mai mult.La Județ se da interesul pt pacienți.Cand am născut eu nu am mai avut atâtea fițe de astăzi .E adevărat ca doctorul a fost un pic cam dur ,dar Treziți-vă fraților asta-i realitatea inRomania,santem prea săraci sa satisfacem Fițele la toti.Astai cruntele adevăr !!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top