Connect with us

Revistateo.ro

Un preot din judetul Sibiu a tinut o predica tulburatoare in prima duminica din Postul Pastelui

Stiri

Un preot din judetul Sibiu a tinut o predica tulburatoare in prima duminica din Postul Pastelui

Perioada de post ne cheama la rugaciune si recunoasterea greselilor, primii pasi spre indreptarea pacatelor. In prima duminica din Postul Pastelui, parintele David de la Sadinca a tinut o predica tulburatoare avertizand credinciosii asupra multor evenimente ce ameninta unirea cu Dumnezeu.

Parintele David Stoica este unul dintre discipolii duhovnicului Arsenie Boca. Preotul este recunoscut pentru capacitatea de a vedea lucrurile in profunzime si strange multa lume la slujbe atunci cand este anuntat sa le vorbeasca credinciosilor.

Meniu de post. Ce sa mananci in Postul Pastelui

Ce sa nu faci in Postul Pastelui

Parintele i-a rugat pe cei prezenti ieri la biserica, in prima duminica din Postul Pastelui, sa se roage si sa priveasca atent la pericolele pe care le aduce viitorul. Monahul prevede persecutarea manastirilor de catre „alte neamuri” si se declara neimpacat cu disparitia marilor duhovnici din tara noastra si il macina problemele tinerei generatii de monahi care se loveste de „lupta pentru grade”.

Monahul nu si-a economisit niciun cuvant, oricat de dur a putut suna pentru cei prezenti la slujba de la Sadinca, chiar daca a criticat inclusiv parte a Bisericii: „Au dat si ei de gustul Internetului, au dat de mandrie. Au dat si ei de mandrie si de grade fiindca de multe ori nu apuca sa moara duhovnicii si ei se cearta pentru alegerile de stareti”, relateaza stiridesibiu.ro.

„E un lucru dureros”

„Duhovnicii se imputineaza. Se duc… Si ma gandesc cu teama ce vor face ceilalti tineri care nu au pus duhovnicia in practica, care inca nu si-au calcat peste mandrie, peste orgoliu si peste lupta de grade.

Incet, incet, ne ducem, dar neimpacati. Poate i-am invatat pe multi tineri lucruri bune si frumoase, le-am fost si mama si tata, dar, acum, constat ca te rogi de cineva macar intr-o padure sa te duca sa iti gasesti linistea. E un lucru dureros”, a rostit cu amaraciune parintele Stoica.

Pe pagina oficiala de Facebook a Manastirii Sadinca a aparut un mesaj al parintelui David Stoica despre soarta lacasurilor de cult ortodoxe din tara noastra: „Manastirile vor fi persecutate fiindca vor veni alte neamuri asupra noastra si ne vor subjuga fiindca suntem prea slabi in credinta si lacomi in stare materiala”.

Parintele s-a retras in rugaciune si spera sa revina in fata enoriasilor dupa Sfintele Pasti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top