Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Un taximetrist mi-a marturisit cum a ajuns la 46 de ani de casnicie. Cele 3 reguli la care nu m-am gandit niciodata

M-am urcat ieri dimineata in taxi si butonam pe telefonul mobil ca sa imi anunt colegii si sefii ca s-ar putea sa intarzii. Traficul era aglomerat, iar la semafoare stateam cu zecile de minute. Taximetristul care ma ducea spre munca era un batranel plin de viata care a inceput sa imi povesteasca cateva lucruri interesante despre viata lui.

„Mai, io nu inteleg cum tinerii din ziua de azi divorteaza dupa nici o luna de casnicie. Fiica mea s-a despartit saptamana trecuta dupa cateva luni de cand si-a pus inelul pe deget. Mai, lucrurile sunt asa de simple. Io am invatat de la sotia mea care e smecheria cu femeile”, incepea sa povesteasca dezinvolt nea Radu.

Interesat de perspectiva acestuia, l-am intrebat cum era cu divorturile pe vremea lui, in epoca Ceausescu: „Aaa, pai erau clar alte vremuri si legile mai restrictive.

Dar nu au nicio treaba timpurile in care traiesti. Problema e ce are fiecare om in cap. Mai, cand ai numai tarate in cap si vrei totul de-a gata, cand nu ai rabdare si impui o mie de dracii ca sa va intelegeti, apoi nu iese nimic, feciorul meu”.

„Pai si care e cheia intelegerii?”, intreb eu entuziasmat. La care taximetristul, la un alt semafor la care cu siguranta vom sta cel putin pana de Revelion, aprinde o tigara si incepe sa turuie: „Mai, io-s casatorit de 46 de ani.

CITESTE SI: 5 lucruri peste care poti trece cu vedere intr-o relatie. Doar 5!

CITESTE SI: Vrei o relatie de-o VIATA? Iata 6 lucruri care te ajuta sa dobandesti asta

Niciodata nu am avut probleme cu nevasta-mea decat atunci cand voia sa avorteze ca nu ne permiteam sa o ingrijim pe Anuta (n.r.: fiica barbatului). I-am zis asa: Tu daca vrei sa renunti la copil, gandeste-te ca mai sunt sanse in viata, da nu de-aia ne-am casatorit oare?”.

Tot nu inteleg unde vrea sa bata, asa ca il mai intreb o data, nedumerit daca reteta succesului unei casnicii de durata consta in a avea musai un copil: „Poti sa ai copii, poti sa nu ai copii. Cei care au trebuie sa se bucure. Da’ nu asta e regula de aur, cum ar zice astia prin ziare si reviste. Sunt doar trei reguli de care io m-am tinut, si nevasta-mea la fel:

1. Niciodata sa nu ne inselam cu prietenul cel mai bun sau cu cineva din gasca noastra. Io stiu ca m-a inselat, dar daca era cu un strain si ea s-a simtit bine, nu am nicio treaba. Vorba aia, si inselatul asta te ajuta, te face sa vezi un piculet altfel viata, te face sa fii mai responsabil cu sotia ta, ca realizezi si tu ce vrei cu adevarat de la relatia ta.

2. Apoi, i-am zis asa: Niciodata sa nu imi iei toti banii din portofel. Femeile care fac asta e clar ca sunt pe interes. Eu ii dau bani, ii iau cate una alta, in functie de buget, da’ acolo unde banii devin motiv de cearta nu e bine.

3. Facem sex neaparat joia. Fiind amandoi la munca, tot timpul intervenea ceva si in weekend apareau toate frustarile. Asa ca am zis, hai sa facem joia ceva se ne simtim bine ca asa nu mai tre’ sa asteptam pana vine sfarsitul de saptamana.

Cu regulile astea trei am dus-o 46 de ani si inca o s-o ducem. Bine, acuma sexul nu mai e ce era, acuma punem pret pe alte lucruri, da’ asta ne-a tinut impreuna atata vreme”, a explicat taximetristul.

Asa a devenit o placere pentru mine sa merg cu taxiul. Realizez ca nu avem nevoie de cine stie ce specialisti in relatii si dragoste. Oamenii din jurul nostru ne pot oferi lectii de viata la chestiuni la care cautam reteta succesului fara sa tinem cont de individualitatea fiecaruia in parte. Concret, fiecare pereche isi face propriul set de reguli.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top