Connect with us

Revistateo.ro

Cercetatorii de la mai multe universitati de prestigiu din intrega lume au reusit sa creeze hibrizi om-animal!

Diverse

Unde a ajuns știința! Au fost creați hibrizii om-animal! Ce s-a întâmplat cu creația cercetătorilor

La Universitatea Medicala din Shanghai, oamenii de stiinta chinezi au reusit sa fuzioneze celule umane cu ovare de iepure. Hibrizii rezultati au fost lasati sa se dezvolte cateva zile intr-un vas de laborator, inainte ca ei sa fie distrusi pentru recoltarea celulelor stem.

Nu este prima oara cand un astfel de experiment se intampla. In urma cu un an, in Minnesota, cercetatorii de la Clinica Mayo au reusit sa creeze porci cu sange uman in organismul lor.

La Universitatea Stanford, oamenii de stiinta lucreaza la un experiment care are ca scop crearea unor soareci care sa aiba celule umane in creier.

Cercetatorii considera ca realizarea acestor hibrizi poate ajuta la testarea medicamentelor sau la crearea unor organe de transplant pentru oameni.

Cu toate acestea, hibrizii om-animal raman un subiect foarte controversat. Mai multi specialisti in biotehnologie considera ca medicina nu trebuie sa depaseasca unele limite.

„Exista si alte modalitati pentru a avansa medicina si sanatatea umana fara a intra in ciudatenii, lume noua indrazneata de animale himerice’’, a spus activistul Jeremy Rifkin, adaugand ca modele sofisticate de calculator se pot substitui pentru experimentarea pe animale vii.

„Oricare ar fi pragul de moralitate a dezvoltarii neurale umane pe care l-am alege pentru a seta ca limita pentru un astfel de experiment, exista un risc considerabil de depasire a acelei limite inainte de a putea fi recunoscut”, a afirmat si profesorul in neurologie William Cheshire.

„Trebuie sa fim atenti sa nu incalcam integritatea umanitatii sau a vietii animale”.

Subiectul hibrizilor om-animal a aprins si imaginatia mai multor artisti. Printre ei se numara si Patricia Piccinini, care a creat o serie de sculpturi prezentand o viziune originala asupra incrucisarilor dintre oameni si animale. Iata cateva dintre creatiile sale:

om animal 3 om animal om caine

Citeste si: Zina Dumitrescu, bagata in coma! Clipele de cosmar pe care creatoarea de moda le-a trait

2 Comments

2 Comments

  1. Ella

    2017-07-22T00:34:16+03:00 at 2017-07-22T00:34:16+03:00

    Evident, pozele sunt trucate. In 2003 chinezii au creat intr-adevar astfel de hibrizi, insa fetusii au fost distrusi, nefiind implantati intr-o mama surogat pentru a se dezvolta, legislatia interzicand astfel de practici.

  2. ma-ta

    2017-07-22T01:49:38+03:00 at 2017-07-22T01:49:38+03:00

    esti o proasta manipulatoare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top