Connect with us

Revistateo.ro

Unt de corp cu ciocolată și mentă

Frumusete

Unt de corp cu ciocolată și mentă

Acest unt de corp cu ciocolată și mentă este unul special, mai ales pentru faptul că nu lasă pielea uleioasă, așa cum o fac majoritatea unturilor pentru corp. Este perfect pentru a fi folosit pe timp de iarnă, hrănește pielea în profunzime și îi oferă o strălucire de neegalat.

Ai nevoie de:

– 100 de grame de unt de cacao organic

– 50 de grame de unt de shea organic sau, dacă găsiți, unt de mango

– 50 de grame de ulei de cocos

– 2 linguri de ulei de jojoba sau ulei de măsline

– 12 picături de ulei esențial de mentă

– 2 linguri de cacao pură

– 10 picături de vitamina E

CITEȘTE ȘI: EXFOLIANT CU ZAHĂR PENTRU O PIELE STRĂLUCITOARE

Cum trebuie să procedezi:

Umple un vas mare cu gheață și pune în centrul lui un vas mai mic.

Topește untul de shea și untul de cacao într-un vas așezat deasupra unei oale cu apă fierbinte. amestecă încontinuu până ce s-au topit și se formează o compoziție omogenă, iar apoi adaugă uleiul de cocos.

Într-un bol amestecă uleiul de jojoba (sau cel de măsline) cu 2 linguri de cacao și formează o pastă pe care apoi toarn-o peste compoziția pe care ai preparat-o. Adaugă vitamina E și uleiul esențial de mentă și amestecă până ce toate ingredinetele se întrepătrund.

Toarnă tot acest amestec în vasul din bolul cu gheață și lasă-l aproximativ 15 minute sau până ce se întărește și apoi depozitează-l într-un borcan închis ermetic. Ține acest produs departe de căldura și lumina soarelui.

Uleiurile au proprietăți antibacteriene, ceea ce ajută la păstrarea acestui unt de corp cât mai mult timp. Totuși, asigură-te că îl folosești în decurs de 3-4 luni. Este recomandat să utilizezi uleiuri presate la rece. Dacă adaugi și vitamina E, untul poate rezista chiar și un an de zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top