Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

UNTUL DE GAINA – preparare si retete

Dupa ca gatesti un pui la cuptor, arunci grasimea lasata de carne? MARE GRESEALA! Uite ce poti face cu untul de gaina, care este foarte gustos si usor de preparat.

La fel cum pastrezi grasimea de la carnea de porc, pentru viitoare utilizari, asa ar trebui sa pui deoparte si grasimea pe care o lasa carnea de pasare. O poti folosi pentru a prepara alte mancaruri in ea sau, pur si simplu, sa o intinzi pe o felie de paine prajita cu niste rondele de ceapa deasupra. Delicios!

De asemenea, poti folosi acest unt in supe, ciorbe, ciulama, sau orice alta mancare pe baza de pasare, pentru a accentua gustul mancarii si a-i oferi savoare.

Conform unor statistici, grasimea de gaina este cea mai consistenta dintre grasimile animale, tocmai de aceea i s-a dat denumirea de unt.

CITESTE SI: 3 Retete simple de CARTOFI COPTI

CITESTE SI: Pizza cu blat din conopida. Reduci 300 de calorii din reteta, cu un gust IDENTIC!

Cum obtinem untul de gaina? Nimic mai simplu!

Gateste-ti o friptura din ciocanele sau pulpe superioare de pui – nu le indeparta pielea pentru ca aceasta are cel mai ridicat continut de grasime. Prajeste-le normal, dar inainte sa le pui in tigaie, nu le condimenta foarte tare. Putina sare ar trebui sa fie de ajuns, altfel risti ca untul sa nu aiba gust natural, iar cand il vei folosi pentru alte tipuri de mancare, poate nu va fi cel mai potrivit gust.

Dupa ce ai terminat de gatit carnea, lasa tigaia pe aragaz, pentru a permite grasimii sa se raceasca putin. Strecoar-o intr-un castron curat, apoi asteapta sa se intareasca. Cand s-a solidificat, strange untul cu o lingurita si depoziteaza-l intr-un borcan sterilizat. Tine-l la frigider si il poti folosi oricand ai nevoie pentru a intensifica gustul mancarurilor tale.

Reteta: garnitura din rondele de ceapa

Alege doua cepe de marime medie si taie-le rondele. Pune untul la topit intr-o tigaie si adauga rondelele cand acesta este incins, pana capata o culoare aurie. Cand sunt gata, scoate-le pe o farfurie si presara niste patrunjel proaspat tocat deasupra. Poti servi garnitura alaturi de o fripturica de pui sau porc.

Datorita faptului ca este bogat in grasimi, acest produs nu este recomandat persoanelor cu un nivel ridicat de colesterol sau persoanelor care sufera de boli cardiace sau de circulatie.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top