Connect with us

Revistateo.ro

UPDATE: TERORIȘTI PRINȘI; JE SUIS CHARLIE - Lumea este în DOLIU

Stiri

UPDATE: TERORIȘTI PRINȘI; JE SUIS CHARLIE – Lumea este în DOLIU

UPDATE. Premierul francez a anunțat mai multe arestări în cazul atentatului terorist de la săptămânalul satiric Charlie Hebdo, după ce poliția franceză i-a localizat pe aceștia. Sunt făcute în mod public și primele nume ale teroriștilor care au ucis 12 jurnaliști din redacția Charlie Hebdo și doi polițiști: Hamyd Mourad (18 ani) s-a predat singur polițiștilor, Said Kouachi (34 de ani) și Cherif Kouachi (32 de ani).

Presa franceză scrie că a avut loc un val de rețineri în cazul atentatului terorist azi noapte, comis ieri în Paris. Presa europeană și cetățenii simpli din toată lumea se află în doliu după tragedia petrecută ieri în redacția Charlie Hebdo. Presa franceză a publicat pe prima pagină în toate cotidianele importante ale Hexagonului mesaje de durere și de revoltă față de cele petrecute.

LE FIGARO a titrat pe prima pagină „Libertatea asasinată”. 20 MINUTES scrie pe prima pagină că a fost o „BARBARIE” iar cotidianul socialist Liberation titrează: „Toți suntem Charlie”. În presa britanică, Daily Telegraph și Daily Mail vorbesc despre „Războiul împotriva libertății”, iar gigantul The Guardian spune că a fost un „Atac împotriva democrației”. Nici jurnaliștii nemți nu au rămas indiferenți, cotidianul conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) vorbind despre o ciocnire a civilizațiilor. Corriere dela Serra din Italia vorbește inclusiv despre „inamicii libertății noastre”, ale tuturor cetățenilor, indiferent de profesie.

UPDATE. TERORISTI PRINSI. JE SUIS CHARLIE. LUMEA ESTE IN DOLIU1

Rețelele de socializare sunt pline începând de ieri după masă de hashtagul #JeSuisCharlie. Inclusiv președintele României, Klaus Iohannis, și-a schimbat poza de pe Facebook cu titlul JE SUIS CHARLIE. Pe prima pagină a ziarului Charlie Hebdo apare doar un titlu alb pe un fundal negru: JE SUIS CHARLIE. Mesajele de pe rețelele de socializare vorbesc despre încălcarea dreptului la liberă exprimare și o ucidere a libertății presei în fond.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top