Connect with us

Revistateo.ro

Utilizări și beneficii ale uleiului esențial de portocale

Naturiste

Utilizări și beneficii ale uleiului esențial de portocale

Uleiul esențial de portocale este un puternic afrodisiac, folosit încă din cele mai vechi timpuri în acest scop. De asemenea, ajută la tratarea multor probleme sexuale cum ar fi frigiditatea, disfuncțiile erectile, etc.

Aroma sa citrică este foarte plăcută și îți îmbunătățește instant starea de spirit. De aceea, acest tip de ulei esențial este considerat un foarte bun anti depresiv. Cel mai indicat este să îl folosești atunci când faci baie. Picură aproximativ 10-15 picături în cada cu apă și relaxează-te.

Una dintre cele mai cunoscut proprietăți ale acestui ulei, este aceea de a rezolva problemele gastrointestinale. Uleiul de portocale este un bun tratament pentru gastrită, ulcer, balonare sau constipație. Totodată, acesta are și importante proprietăți anti inflamatorii, ușurând numeroase simptome ale inflamațiilor interne și externe. De la indigestie, până la febră și manifestări ale efectelor secundare la antibiotice, uleiul de portocale tratează orice tip de inflamație din corp, reducând durerea și iritațiile.

Uleiul esențial de portocale este un bun sedativ, fiind recomandat în locul medicamentelor puternice. Nu cauzează dependență și nu conține substanțe toxice, precum majoritatea sedativelor din farmacii, însă s-ar putea să nu funcționeze în cazurile foarte grave. Este foarte eficient dacă dorești să scapi de anxietate, insomnie, furie și depresie.

Conform unui studiu publicat în 2013 într-un număr din International Journal of Biotechnology, acest ulei esențial inhibă creșterea agenților patogeni și a bacteriilor. De asemenea, proprietățile sale antiseptice și antibacteriene îl transformă într-un puternic agent de curățare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top