Naturiste
Varza murată are BACTERII BUNE. Beneficiile pentru sănătate
Sărbătorile fără murături nu sunt sărbători. Le-ai consumat și la masa de Crăciun și cu siguranță nu vor lipsi nici acum, de Revelion. Varza murată, pe lângă faptul că trateaza mahmureala, este bună pentru sănătate și atunci când nu ai avut o noapte turmentată, deoarece este plină de bacterii bune.
Alimentele fermentate, precum varza murată, au devenit o nouă modă în Occident, vesticii descoperind ceea ce în tradițiile culinare estice este ceva banale de secole. În momentul fermentării, sunt eliberate o serie de bacterii bune sau bacterii benefice care au rolul de a face substanțele nutritive din varză să fie mai ușor de absorbit de organismul nostru.
CITEȘTE ȘI: 3 SUCURI DELICIOASE CARE TE SCAPĂ DE COLESTEROL
Aceste bacterii bune elimină adesea și acid lactic, motiv pentru care varza murată devine un probiotic natural. Acidul lactic este foarte important mai ales în problemele digestive (de aceea se recomandă consumul de murături atunci când ești mahmur/ă) deoarece vindecă flora stomacală și întărește astfel sistemul imunitar.
Experții recomandă totodată să nu exagerăm cu consumul în excesiv al murăturilor. Acestea trebuie tot timpul introduse în dieta noastră împreună cu alte alimente care sunt greu de digerat. Varza murată are însă și proprietăți anticancerigene și este bogată în vitamina C. Potrivit cercetătorilor finlandezi, tocmai fermentația verzei contribuie la sporirea proprietăților anticancerigene.
Odată cu fermentarea acestei legume, crește considerabil numărul de antioxidanți, necesari în lupta cu radicalii liberi.