Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Vegetarian versus carnivor – PLUSURI și MINUSURI. Tu ce alegi să fii?

Vegetarian sau carnivor? Aceasta este una dintre cele mai controversate dezbateri în relație cu alimentația/ Pentru a afla dacă e mai bine sau nu să mănânci produse de origine animală, se iau adesea în discuție aportul nutritiv, sănătatea, preocupările ambientale, bunăstarea animalului și etica.

Hellofood este o platformă online care găsește cele mai bune restaurante, în funcție de țara în care te afli, și a realizat un studiu despre persoanele vegetariene și carnivore care comandă mâncare de pe Internet. Concluzia la care s-a ajuns este că, omul, în mod natural, fără să ia decizii de unul singur este omnivor, adică este făcut să consume atât produse vegetale cât și animale.

CITEȘTE ȘI: CEA MAI DELICIOASĂ PRĂJITURĂ VEGETARIANĂ DE VARĂ
ETICA
Pentru vegetarieni nu este etic să mănânci carne de vreme ce există alte opțiuni disponibile, mai ales că o serie de studii științifice arată că animalele sunt ființe sensibile care au emoții și pot dezvolta relații sociale. În schimb, pentru carnivori, reprezintă ceva natural să consumi carne. Ființele umane au fost create pentru a se dezvolta consumând inclusiv carne, care conține cele mai multe și cele mai bune proteine (nesintetice). În plus, argumentul carnivorilor pentru vegetarieni sunt tot niște studii care arată că și plantele au emoții și sunt sensibile la atingere, au modul lor de a comunica, răspund la stimuli și creează comunități.

BIOLOGIA
Cu privire la dezvoltarea omului, carnivorii au un plus deoarece proteinele din carne și alte elemente nutritive din astfel de preparate a ajutat rasa umană să-și dezvolte inteligența. Vegetarienii se remarcă cu anumite caracteristici fizice precum dinții plani și scurți, indicați pentru consumarea alimentelor fibroase. În plus, cei mai mulți vegetarieni au intestinele mai largi și asta îi ajută la digestia produselor vegetale.

SĂNĂTATEA
Vegetarienii vin cu argumentul potrivit căruia pot să își procure proteinele din produsele vegetale, fără a risca să facă boli de inimă, în timp ce, se știe, consumul excesiv de carne (care conține grăsimi periculoase pentru sânge și artere) pot duce la obezitate și se pot forma bolile cardiovasculare.

Pe de altă parte, consumul de alimente bio, „naturale”, „de la țară”, rezultă a fi mai scump decât o dietă care include carne (în toate variantele ei de pe piață). Tu ce alegi să fii: carnivor sau vegetarian?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top