Connect with us

Revistateo.ro

Veste bună pentru cei care mănâncă sărat

Stiri

Veste bună pentru cei care mănâncă sărat. Uite ce s-a descoperit!

Veste bună pentru cei care mănâncă sărat. Uite ce s-a descoperit! Chiar dacă prea multă sare poate avea un efect negativ asupra inimii, o serie de cercetători au descoperit că asta ne poate proteja de bolile de piele.

Un regim alimentar bogat în sodiu duce la întărirea nivelului acestuia la nivelul pielii, lucru care „împinge” sistemul imunitar să lupte împotriva bacteriilor ce cauzează boli ale epidermei, informează dailymail.co.uk.

CITEŞTE ŞI: Iată de ce trebuie să consumi sare de Himalaya

Într-un experiment condus pe şoareci de către mai mulţi specialişti germani, a arătat cum cei care erau hrăniţi cu mai multă sare s-au vindecat mult mai repede de boli ale pielii decât cei care urmau o dietă obişnuită. Asta pentru că sarea creşte activitatea celulelor imunitare, lucru ce a dus la o stimulare mai mare a sistemului care luptă împotriva bolilor din corp.

„Până acum, sarea a fost văzută cu ochi răi, pentru că duce la creşterea bolilor cardiace, iar studii recente au arătat că aceasta înrăutăţeşte bolile sistemului imunitar. Studiul nostru vine să contrazică toate astea şi sugerează că acumularea de sodiu din organism poate fi strategia străveche prin care organismul lupta împotriva infecţiilor, cu mult timp înainte de apariţia antibioticelor”, a spus profesorul Jonathan Jantsch, de la Universitatea din Regensburg.

„În ciuda dovezilor copleşitoare care indică faptul că sodiul are legătură cu bolile omului, potenţialul avantaj revoluţionar de a strânge cât mai multă sare în organism nu a fost încă cercetat în amănunt”, a adăugat profesorul Jens Titze, de la Universitatea Vanderbilt.

Oamenii de ştiinţă au mai aflat astfel că zonele infectate ale pielii şoarecilor aveau o concentraţie mare de sodiu, dar la cei care urmau o dieta bogată în sare vindecarea a fost mai rapidă.

Acum, cercetătorii germani vor să facă alte studii, pentru a se vedea cum se acumulează sarea în piele şi cum aceasta declanşează un răspuns din partea sistemului imunitar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top