Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Veste de ultimă oră pentru românii care stau în chirie. Decizia care îi va supăra

Aleșii neamului vor să facă schimbări privind acordarea vizelor de flotant. Deputatul Robert Aurel Boroianu a depus o propunere de lege potrivit căreia proprietarul locuinței să fie obligat să declare suprafața locuinței și numărul celor care locuiesc în ea.

Cauzele schimbării legii

Astfel că, acordarea vizei de flotant va ține cont de numărul de persoane și poate fi refuzată de autorități dacă în încăpere trăiesc prea multe persoane.

Deputatul spune că s-a ajuns ca din cauza legislației extrem de permisive la aceeași adresă să figureze prea multe persoane. Au fost cazuri când la aceeași adresă figurau 1.500 de persoane.

Potrivit Legii locuinței nr. 114/1996, cerințele minimale sunt:
– acces liber individual la spațiul locuibil, fără tulburarea posesiei și a folosinței exclusive a spațiului deținut de către o altă persoană sau familie;

-spaţiu pentru odihnă;

– spaţiu pentru prepararea hranei;

– grup sanitar;

– acces la energia electrică şi apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate şi a reziduurilor menajere.

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru românii care vor să-și cumpere o locuință prin programul ”Prima Casă”

„Pentru că Ordonanța 97/2005 este permisivă, nimeni nu și-a pus întrebarea firească de altfel, cum ar putea locui sub același acoperiș, într-o casă obișnuită, cu două camere și o curte de câțiva metri pătrați, nu mai puțin de 1.583 de persoane. Astfel, legea a permis ca mii de persoane să obțină viză de flotant, pentru o singură locuință, cu aprobarea găzduitorului și a autorității”, a a declarat deputatul.

„La acest obicei au apelat pe vremea lui Ceaușescu cei care se căsătoreau cu o persoană care avea nevoie de domiciliu în orașele mari, contra unor sume de bani. Avantajele obținerii unei vize de flotant sunt valabile și astăzi, dând posibilitatea de a se angaja într-un job mai bun sau de a accesa un credit.

Afacerea s-a dezvoltat, în timp, astfel că prețurile obținute, astăzi, pentru o viză de flotant, să fie cuprinse între 80 și 150 de euro. Iar aceste sume sunt neimpozabile”, mai spune inițiatorul proiectului de lege.

1 Comment

1 Comment

  1. Victor

    2017-09-25T19:20:45+03:00 at 2017-09-25T19:20:45+03:00

    Idiotule, legile le dati pentru p…me. Primii care le incalca, sunteti tot voi! Mai bine dati o lege pentru voi cei care aveti CASE, si primiti bani pentru a va inchiria camere la hotel…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top