Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Veste foarte bună pentru români: TVA redus pentru lapte, ouă și carne la 9%!

Veste foarte bună pentru români! Se reduce TVA la ouă, lapte, animale și păsări vii de la 24% la 9%, după modelul aplicat la pâine. Românii vor plăti mai puțin cu 15% TVA pentru ouă, lapte, animale și păsări începând cu anul 2016, se arată în proiectul făcut public de Mediafax, datat 13 martie 2015.

Printre alimentele care vor costa mai puțin anul următor se numără nu doar animalele propriu-zise cumpărate din târguri sau ferme ci și produsele de carne specifice, organele comestibile, mezelurile, peștele și preparatele din pește (cu excepția peștilor de acvariu, ornamentali). De asemenea, se prevede reducerea TVA și pentru produsele lactate precum brânzeturile, iaurtul natural sau cașcavalul.

CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA, ALERTĂ MAXIMĂ DIN CAUZA LAPTELUI

Guvernul a dorit ințial extinderea ieftinirii alimentelor doar la anumite produse, printre care produsele lactate nu erau incluse, însă în urma protestelor Asociației Patronale Române din Industria Laptelui a cerut ministerelor Finanțelor Publice și Agriculturii rectificarea proiectului.

Întrucât guvernanții au considerat că într-adevăr reducerea TVA doar la carne, legume și fructe este una discriminatorie, au inclus în proiectul noului Cod Fiscal și lactatele și subprodusele lactate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top