Connect with us

Revistateo.ro

Veste proastă pentru toți minorii

Stiri

Veste proastă pentru toți minorii

După ce deputații din Comisia de muncă s-au consultat cu privire la majorarea alocațiilor, aceștia au dat un răspuns negativ creșterii sumei lunare pe care un copil o primește de la stat, pe motiv că efortul bugetar ar fi prea mare. Potrivit reprezentanților Ministerului Muncii, ar fi necesari aproape 2 miliarde de euro, bani pe care statul român nu-i are.

Astfel, după ce au dat speranța că alocația ar putea ajunge la 84 de lei, aceasta a rămas la suma de 42 de lei, ca și până acum.

„Ar însemna un efort bugetar de circa 1,7 miliarde de lei pentru cei 3,4 milioane de copii între 2 şi 18 ani, efort bugetar pentru care în momentul de faţă, împreună cu Ministerul de Finanţe, nu am găsit încă o soluţie”, a declarat Codrin Scutaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii.

CITEȘTE ȘI: Să nu spui NICIODATĂ aceste lucruri copilului tău

În prezent, România se poate „lăuda” cu cel mai mic ajutor de stat pentru minori din U.E., de doar 9 euro, în timp ce Bulgaria acordă o alocație de 13 euro, iar Ungaria de 63.

Veste proastă pentru toți minorii. George Roman, reprezentant al Organizaţiei Salvaţi Copiii a declarat că lucrurile putea fi soluționate dacă exista un plan pe termen lung de creștere a alocaiilor, nu unul brusc, așa cum au vrut să facă parlamentarii.

„Puteau să gândească un plan de implementare graduală, pe o perioadă de trei ani sau cinci ani. Crearea unui sistem de plăţi, numai pentru produse destinate creşterii, îngrijirii sau dezvoltării copiilor şi educaţiei”, a spus acesta.

Cu toate acestea, Guvernul a transmis și o veste bună, anunțând că salariul minim pe economie va ajunge la 1200 de lei, din ianuarie 2016 și promite să lucreze mai atent la legea salarizării unitare.

„Suntem în momentul de faţă în situaţia de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanţe. Imediat vom intra în dialog, ca şi până acum, cu partenerii noştri sociali, dar ne vom consulta şi cu ceilalţi colegi ai noştri din Guvern care gestionează domeniile din sectorul bugetar. Aşa cum am propus, cel mai mic salariu va fi 1.200 lei, salariul minim pe economie începând cu ianuarie 2016. Cel mai mare (salariu – n. r.) va fi cel al preşedintelui, egal cu cel al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, egal cu al premierului, egal cu cel al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi al preşedintelui Senatului”, a precizat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top