Connect with us

Revistateo.ro

Vezi ce prevede noul regulament şcolar

Inedit

Vezi ce prevede noul regulament şcolar

Vezi ce prevede noul regulament şcolar. Cu alte cuvinte, părinţii copiilor agresaţi de către dascălii lor vor avea acum temeiul legal pentru a-i acţiona în instanţă pe aceştia din urmă. În plus, personalului din învăţământul preuniversitar îi este interzis să desfăşoare orice fel de acţiuni care ar putea afecta imaginea publică a elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestuia.

Mai mult decât atât, angajaţii unităţilor de învăţământ vizate trebuie să aibă şi o ţinută morală demnă, o vestimentaţie decentă şi un comportament responsabil, după cum prevede noul regulament.

Aceştia au obligaţia şi de a veghea la siguranţa elevilor, în incinta unităţii de învăţământ, pe parcursul desfăşurării programului şcolar şi în timpul activităţilor extracurriculare/extraşcolare.

În plus, dascălii vor avea de acum încolo obligaţia să sesizeze, după caz, instituţiile publice de asistenţă socială sau educaţională specializată, direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului în legătură cu orice încălcări ale drepturilor copilului/elevului, cum sunt cele legate de aspecte care îi afectează demnitatea, integritatea fizică şi psihică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top