Connect with us

Revistateo.ro

Vezi cel mai vechi schelet al unui om cu sindromul Down

Stiri

Vezi cel mai vechi schelet al unui om cu sindromul Down

Conform arheologilor, modul în care acesta a fost îngropat indică faptul că sindromul Down nu era neapărat stigmatizat în Evul Mediu.

CITEŞTE ŞI: IATĂ CUM ESTE ADN-UL DE VINĂ PENTRU MAHMUREALĂ

down

Oamenii cu sindromul Down au trei copii ale cromozomului 21, în loc de două. A fost descris în secolul 19, dar a existat, probabil, în întreaga istorie a oamenilor. Cu toate acestea, există puține cazuri de sindrom Down în registrul arheologic.

Noul exemplu provine dintr-o necropolă din secolul 5 de lângă o biserică din Chalon-sur-Saone, estul Franței. Excavațiile au scos la iveală rămășițele a 94 de oameni, incluzând scheletul unui copil cu un craniu scurt și lat, o bază turtită și oase craniene subțiri. Caracteristicile sunt comune pentru persoanele cu sindromul Down, spune Maite Rivollat, de la Universitatea Bordeaux, Franța, care a studiat scheletul cu colegii ei.

Echipa lui Rivollat a studiat modul în care copilul cu sindromul Down a fost îngropat, lucru ce nu a fost posibil în alte cazuri antice similare. Copilul a fost plasat pe spate în mormânt, într-o orientare est-vest, capul îndreptat spre vest – fapt comun pentru toți cei îngropați în necropolă.

,,Cred că studiul este un caz convingător pentru diagnosticarea sindromului Down”, a declarat John Starbuck, de la Universitatea Indiana, din Indianapolis, care a analizat o figurină veche de 1.500 de ani din cultura Tolteca, din Mexic, ce aparent portretizează o persoană cu sindromul Down.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top