Stiri
Vezi cum trebuie să îţi îngrijeşti periuţa de dinţi
Periuţa de dinţi trebuie să fie principalul instrument de igienă dentară, dar în cazul multor persoane, din cauza unei îngrijiri necorespunzătoare, ea poate deveni cea mai mare sursă de bacterii. Microorganismele din mediul înconjurător pot ajunge pe periuţa de dinţi. Pot exista bacterii pe periuţă chiar şi în pachetele în care sunt vândute, deoarece nu este obligatorie comercializarea în ambalaj steril.
CITEŞTE ŞI: REŢETA TIBETANĂ PENTRU DINŢI MAI ALBI
Pentru a păstra sănătatea dinţilor asiguraţi-vă că păstraţi periuţa de dinţi uscată între periaje. În periuţă se adună praf, microbi, ciuperci şi bacterii, iar numărul lor poate creşte foarte mult. După folosirea periuţei de dinţi, clătiţi-o foarte bine sub un jet puternic de apă şi puneţi-o în poziţie verticală pentru a se usca mai usor.
Un capac de protecţie de plastic va proteja perii periuţei de dinţi împotriva deformării sau strivirii în kitul de călătorie. Cu toate acestea, după periere, periuţa de dinţi trebuie lăsată la aer pentru a preveni înmulţirea bacteriilor.
Pentru a preveni răspândirea viruşilor printre periuţe, evitaţi contactul periuţei cu alte periuţe în timpul depozitării. Un suport obişnuit de periuţe care menţine periuţele în poziţie verticală reprezintă o investiţie foarte bună pentru sănătatea familiei tale.
Este foarte important să-ţi schimbi periuţa după ce ai avut o răceală, gripă, o infecţie la nivelul cavităţii bucale sau te-a durut gâtul, deoarece microbii pot rămâne în perii periuţei si pot duce la reinfectare. Majoritatea dentiştilor recomandă schimbarea periuţei o data la 3 luni. Studiile arată că după 3 luni de folosire, capacitatea periuţei de dinţi de a îndepărta placa bacteriană de pe dinţi şi gingii se reduce faţă de o periuţă de dinţi nouă. Perii se tocesc şi îşi pierd capacitatea de a ajunge in locurile greu accesibile.