Connect with us

Revistateo.ro

gutui

Stiri

Vezi de ce incluzi GUTUI in alimentatia ta!

Aceste fructe sunt numite si „aurul toamnei” datorita proprietatilor extraordinare pe care le are pentru sanatate.

Gutuile au un continut ridicat de glucide, vitamina A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier. Aceste fructe intaresc sistemul imunitar si cresc rezistenta la raceala.

Tocmai pentru a ne pazi de aceste pericole, natura ne-a pus la dispozitie gutuile, fructe aflate intre cele mai bogate in vitamine si minerale. Cu un continut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier, ele intaresc sistemul imunitar si il ajuta sa lupte impotriva virozelor respiratorii.

CITESTE SI: Tu stii care e diferenta dintre raceala si gripa?

CITESTE SI: Dieta cu GUTUI: fructele de toamna care ARD GRASIMILE

Gutuile ajuta si la circulatia sangelui, regleaza tensiunea arteriala, au actiuni antiinflamatoare si antibacteriene. De asemenea, gutuile contin pectina, care ajuta la reducerea colesterolului.

Daca suferi de anemie, bea un pahar cu suc de gutui in fiecare zi, timp de 30 de zile. Are un efect tonic si revigorant pentru intregul corp!

Sindromul colonului iritabil este o alta afectiune pe care o pot trata gutuile. Continutul mare de fibre ajuta la ameliorarea ulcerului, a gastritei si regleaza scaunul.

Mancate dimineata, gutuile intaresc gingiile si remineralizeaza dintii in timp ce elimina toxinele din organism.

Gutuile sunt foarte bune in caz de raceala. Daca faci o infuzie de coji si frunze de gutuie, apoi amesteci lichidul cu putina miere, calmezi tusea si scapi de raguseala.

Semintele de gutui combat tusea si astmul. De asemenea, sunt foarte bune pentru faza incipienta a tuberculozei, pentru traheita, bronsita sau angina pectorala.

De asemenea, pentru angina e foarte bine sa razi o gutuie pe care o incalzesti pe foc, o invelesti intr-un tifon si o tii pe piept.

Iata valorile nutritionale ale gutuilor:

Carbohidrati – 15,3 g; Fibre – 1,9 g; Grasimi – 0,10 g Proteine – 0,4 g; Apa – 83,8 g; Vitamina A – 40 UI; Vitamina B3 – 0,2 mg; Vitamina B6 – 0,04 mg; Vitamin B9 – 8 mg; Vitamina C – 15,0 mg; Calciu – 8 mg; Fier – 0,7 mg; Magneziu – 8 mg; Fosfor -17 mg; Potasiu – 197 mg; Sodiu – 4 mg; Valoare energetica – 57 kcal.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top