Connect with us

Revistateo.ro

victor ponta

Stiri

BREAKING NEWS: Victor Ponta a fost trimis in judecata

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecata, joi, de catre procurorii DNA, pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, alaturi de alte patru persoane.

Alaturi de Victor Ponta va fi judecat sub control judiciar Dan Sova, acuzat de trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata, spalare de bani.

In stare de libertate au mai fost trimisi in judecata Laurentiu Ciurel, fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, in sarcina caruia s-au retinut trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul. S-au mai trimis in judecata si Dumitru Cristea, director general al Complexului Energetic Turceni si Laurentiu Graure, director economic al Complexului Energetic Turceni, pentru abuz in serviciu.

Procurorii DNA il acuză pe Victor Ponta de fals in inscrisuri sub semnatură privata, pentru ca ar fi emis facturi, fara a avea o baza legala, in baza unui contract incheiat intre firma sa de avocatură si cea a lui Dan Sova. Anchetatorii DNA au stabilit ca premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare cu Sova.

In perioada efectuarii unor controale fiscale, Victor Ponta s-a inteles cu Sova ca acesta sa intocmeasca rapoarte de activitate juridica pe care Ponta ar fi prestat-o intr-o perioada de 16 luni. In realitate, activitatile din contabilitate nu au fost efectuate de Ponta, insa acesta a obtinut sume meri de bani, pe care le-a utilizat pentru cumpararea unor apartamente de lux din Bucuresti. Firma lui Sova i-ar fi cumparat premierului si un autoturism.

Conform CONSTITUTIEI: „Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor. Daca s-a cerut urmarirea penala, Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea acestora din functie. Trimiterea in judecata a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din functie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.”

STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top