Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

VIDEO. Nu este ZAPADA! La ce fenomen bizar au fost martori francezii

Un fenomen neobisnuit a avut loc intr-o localitate franceza zilele trecute. Strazile din Saint-Guenole au devenit albe ca spuma laptelui.

La o prima vedere, se poate spune ca este vorba despre zapada, insa daca esti mai atent, vei observa ca e vorba de un alt fenomen natural, care se intampla foarte rar.

Potrivit The Mirror, scena desprinsa din filmele SF are o explicatie. Nu zapada a acoperit strazile din Saint-Guenole, ci spuma marii. Spuma a fost provocata de vantul puternic si nu reprezinta niciun pericol pentru oameni, spun meteorologii francezi.

Ploaia de spuma din aceasta localitate a devenit virala pe Facebook si Youtube, imaginile cu strazile acoperite de clabuci avand mii de share-uri.

Nu este prima oara cand acest fenomen este surprins de camerele de luat vederi si de fotografi. O astfel de situatie a mai existat si acum doi ani, in Australia, unde orasul Queensland a fost acoperit in intregime de spuma.

CITESTE SI: VIDEO. COPACUL-DIAVOL arde singur pe dinauntru. Povestea celui mai bizar fenomen

CITESTE SI: Un nou aliment bizar face furori în Taiwan

Fizicienii au o explicatie despre cum se produce aceasta spuma: marea devine agitata si apa marii se amesteca puternic cu aerul producand bule de aer care se lipesc intre ele.

Din cauza densitatii reduse, acestea sunt purtate de curent si vant pana la mal acoperind uneori strazi si artere intregi. Spuma marii poate avea un miros neplacut si, potrivit anumitor experti australieni, aceasta ar fi purtatoare de virusi si bacterii.

Sursa foto: Captura YouTube

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top