Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

VIDEO. Priveste cu atentie punctul din mijlocul imaginii. VEI FI UIMIT LA FINAL!

Capricios mai e creierul uman! Simturile noastre trezesc diferite functii pentru a ne mentine in viata, insa, aceleasi simturi, cum este cel vizual, ne pot insela.

Cei de la BBC au facut un experiment inedit cu privire la felul in care ochii nostri percep realitatea, pornind de la o fotografie cu un peisaj banal, in varianta alb-negru. Videoclipul de mai jos este extras din documentarul „Colour: The spectrum of science”, difuzat de postul britanic.

Tot ce trebuie sa faci pentru a vedea si tu cum creierul poate sa te pacaleasca fara sa iti dai seama este sa urmaresti instructiunile din videoclipul de mai jos, care sunt foarte simple. Trebuie sa privesti atent punctul albastru din imagine timp de un minut. Incearca sa nu clipesti deloc pentru a vedea efectul uimitor la final.

Explicatia oamenilor de stiinta: Totul are legatura cu celulele cu con, unul din acei fotoreceptori ai retinei, responsabile de vizualizarea culorilor.

Exista trei tipuri de celule cu con: cele sensibile la lumina rosie, cele sensibile la cea albastra si verde. Atunci cand ochiul este expus la o singura culoare, acest tip de celula cu con se suprastimuleaza, motiv pentru care ochiul oboseste si nu mai are un raspuns ‘normal’.

CITESTE SI: VIDEO – 4 milioane de oameni si-au batut capul pentru a dezlega o iluzie optica: Ce culoare are parul fetei din imagine?

CITESTE SI: IMAGINI WOW: Iluzie optică cu ajutorul machiajului

Tocmai din aceasta cauza, vei folosi celelalte tipuri de celule cu con, care evidentiaza imaginea in culori complementare in loc de culoarea ori culorile originale.

Dupa cateva secunde, conurile obosite revin la viata si sunt capabile sa vada adevarata realitate. Acelasi fenomen se petrece si in cazul fotografiei in alb si negru, vazuta in urma acestui experiment colorata.

Nu-i asa cat de fascinant este creierul uman si cum poate transforma o evidenta printr-un experiment atat de banal? Ai vazut si tu fotografia in culori? Cum ti se pare acest test inedit?

Sursa foto: Youtube

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top