Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

VIDEOCLIP AMEȚITOR: Cum arată și unde se află cea mai abruptă stradă din lume

Baldwin Street este cea mai abruptă stradă din lume și a intrat deja în Cartea Recordurilor. Strada cu pricina se află în Dunedin, Noua Zeelandă și se înalță cu un metru la fiecare 2,86 metri parcurși, scrie AGERPRES.

Strada a ajuns în Cartea Recordurilor, având o lungime de 69,2 metri. Potrivit dunedin.nz.com, strada este betonată pentru că altfel s-ar scurge asfaltul în zilele de vară, iar pietonii pot ajunge la casele lor sau se pot plimba urcându-se pe scări. Pe cea mai abruptă stradă din lume locuiesc 34 de familii (34 de case) și este una dintre mândriile localității neo-zeelandeze.

CITEȘTE ȘI: CÂT DE RELE SUNT FEMEILE DIN ZODIAC
Există și un festival al acestei străzi, intitulat Cadbury Chocolate Carnaval, unde zeci de bomboane portocalii sunt aruncate pe stradă, ca pe un tobogan. Oamenii se bucură de felul în care ”curg” bomboanele pe drum, an de an.

Strada este folosită și în scop sportiv, fiind o adevărată provocare de urcat. 1.000 de persoane se înscriu anual în această cursă plus turiștii veniți din toată lumea. De-a lungul străzii, turiștii și localnicii, sunt întâmpinați de plante rare dar și de clasicii palmieri care cresc în zonele călduroase ale planetei. Vezi mai jos videoclipul cu cea mai abruptă stradă din lume:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top