Connect with us

Revistateo.ro

VIDEOCLIP EMOTIONANT. Nu s-a asezat langa acest barbat dintr-un motiv incredibil

Inedit

VIDEOCLIP EMOTIONANT. Nu s-a asezat langa acest barbat dintr-un motiv incredibil

Ai patit-o si tu. Ai facut-o si tu. De cate ori nu te-ai asezat pe un alt scaun in metrou sau autobuz, cu toate ca langa o persoana era un loc? Ai facut asta pentru ca ti-a lipsit empatia in acel moment, pentru ca traiesti intr-o societate in care guverneaza fricile nejustificate, temerile si prejudecatile pe care le deprindem din copilarie.

Cu siguranta ai auzit de multe ori expresia „nu fi rau ca te dau la tigani”. sau „vin tiganii si te fura”. Te-ai gandit ce e in sufletul celor care sunt diferiti de tine? Probabil ca nu. O echipa de voluntari din Australia a realizat un videoclip care expune aceasta problema reala a lumii in care traim: discriminarea etnica.

In Australia, cei discriminati sunt indigenii aborigeni. Australienii care nu vor sa aiba de-a face cu ei pentru ca se considera cu doua clase mai sus sau pentru ca au impresia ca nu au nimic de-a face cu ei, ca provin dintr-o alta lume.

In videoclipul de mai jos puteti observa cum sunt discriminati cei de langa tine si care sunt reactiile lor. „Discriminarea duce la depresie si anxietate. Nimeni nu ar trebui sa se simta inutil, ca un gunoi doar pentru ca e cine e. Opreste-te. Gandeste. Respecta”, este sloganul campaniei realizate de ONG-ul australian Beyond Blue, sub hashtagul #StopThinkRespect.

Discriminarea, o realitate dureroasa si in Romania

Conform unui raport recent realizat de INSOMAR pentru Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), romanii sunt reticenti fata de homosexuali, persoanele cu dizabilitati, persoanele de etnie roma si cele care au HIV/SIDA.

CITESTE SI: Prezentatoare din Egipt, obligate de conducerea televiziunii sa slabeasca. Cat timp au la dispozitie

Peste 90% dintre romani nu si-ar dori sa aiba in familie o persoana homosexuala. 84% ar accepta ideea ca un membru al familiei sa fie infectata cu HIV/SIDA. Peste 52% dintre concetateni s-ar opune casatoriei unui membru al familiei cu o persoana de etnie roma, in timp ce 94% prefera casatoriile intre romani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top