Stiri
VIN de TELINA – preparare si beneficii
Uita de vinul traditional si fa-ti singura vin de telina! Acesta este usor de preparat, gustos si sanatos.
Frunzele de telina sunt bogate in vitamina A, iar tulpina reprezinta o sursa excelenta de vitamina B, C, potasiu, acid folic, calciu, fier si fosfor.
Vin din radacina de telina
-o radacina de telina
-1 litru de vin alb natural
-4 linguri de miere de albine
Spala bine radacina de telina, dar nu indeparta coaja. Intr-un castron adanc, da-o pe razatoare (cea mai mica) si adauga mierea. Amesteca bine apoi toarna vinul. Din nou, amesteca cu forta pana se omogenizeaza compozitia. Toarna solutia intr-o sticla sau intr-un borcan curat si las-o la macerat 2-3 zile, la temperatura camerei.
CITESTE SI: Ce se intampla in corpul tau atunci cand mananci telina cu lamaie
CITESTE SI: Frunzele de țelină, eficiente pentru o problemă cu care se confruntă milioane de oameni
Vin din radacina si seminte de telina
-2 radacini de tleina
-5 lingurite de seminte de telina
-1 litru de vin alb natural
-2 lingurite de miere de albine
Procesul de preparare este identic cu cel de mai sus numai ca trebuie sa adaugi semintele pisate. Amesteca bine compozitia si las-o 5 zile la macerat, dupa care poti strecura vinul obtinut si sa te bucuri de el.
Vin din frunze si tulpini
-2 legaturi de telina
-un litru de vin alb natural
-1 lingurita de scortisoara
-300 grame de miere de albine
Spala bine legaturile de telina si toaca-le marunt. Pune-le intr-un borcan alaturi de vin si scortisoara, pe care le vei lasa la macerat 7 zile. Dupa ce trece aceasta perioada de timp, strecoara vinul si adauga mierea.
Spor la treaba!
Sursa foto: Shutterstock