Stiri
Vinetele si proprietatile lor uluitoare
Vinetele sunt legume originare din India si Sri Lanka, insa pot fi cultivate in aproape orice zona a planetei. Nu sunt foarte pretentioase la clima, motiv pentru care sunt prezente intr-un numar foarte mare si in tara noastra.
Vinetele au o serie de proprietati benefice pentru sanatate pe care merita sa le cunoastem. Aceste plante care erau cultivate in India erau salbatice la inceput, insa, datorita modificarilor genetice survenite in mod natural si a felului in care au fost ingrijite de-a lungul secolelor, plantele au devenit comestibile si sunt considerate adevarate medicamente.
1. Vinetele sunt bogate in fier si o serie de minerale esentiale corpului tau. Fierul participa la preluarea si asimilarea oxigenului de catre organism si este o componenta esentiala coagularii sangelui. Persoanele care au probleme articulare este bine sa consume vinete.
2. Legumele de culoare mov sunt excelente si pentru cei care au probleme cu inima, caci acestea reduc colesterolul rau din sange. Alege sa le coci in loc sa prajesti, caci daca sunt prajite pot provoca ingreunarea digestiei. Aceste planete pot ajuta in eliminarea cheagurilor de sange formate in corpul uman.
Rosiile si beneficiile lor asupra sanatatii
Cea mai usoara metoda ca sa cureti vinete si ardei copti
3. O alta proprietate a vinetelor este continutul scazut de calorii pe care il au. Minunatiile originare din India pot fi introduse oricand in dieta ta, daca vrei sa slabesti sanatos. O singura vanata contine doar 35 de calorii, iar leguma este formata in proportie de 85% din apa.
4. Continutul crescut de fibre din vinete protejeaza tractul digestiv si impiedica, in acest fel, aparitia cancerului de colon.
5. Exista si contraindicatii privind consumul vinetelor. Din cauza continutului mare de alcoloizi, cei care sufera de guta, artrita, osteoporoza si alte boli inflamatorii trebuie sa le ignore cu desavarsire.
Stiai ca daca sarezi vinetele, acestea absorb mai putin ulei? Acest truc poate fi urmat daca iti place sa le mananci incinse in ulei.