Connect with us

Revistateo.ro

Vinul și ciocolata îți fac mintea brici!

Sanatate

Vinul și ciocolata îți fac mintea brici!

Vinul și ciocolata îți fac mintea brici! Acel mit potrivit căruia dacă vei consuma o tabletă de ciocolată vei avea mai multă energie și te vei putea concentra mai mult la ceea ce faci este confirmat astăzi de medici, care susțin că ciocolata din cacao pură este o comoară pentru creierul uman.

Cacaoa pură conține substanțe numite flavonoizi. Aceste molecule repune în mișcare activitatea neuronală în regiunea hipocampusului, acolo unde este originea reconstrucției amintirilor. Așadar, consumul de ciocolată neagră, bazată pe cacao pură te va ajuta să memorezi mai bine anumite lucruri pentru examen, sau în general în viață. Medicii avertizează că ciocolata din industrie nu este recomandată dacă nu are un conținut ridicat de cacao neprocesată, întrucât procesarea alimentului duce la distrugerea flavonoizilor.

CITEȘTE ȘI: CUM TE AJUTĂ VINUL ROȘU SĂ PREVII SEMNELE ÎMBĂTRÂNIRII

Lipsa flavonoizilor duce cu timpul la pierderi serioase de memorie, odată cu înaintarea în vârstă, în unele cazuri fiind semnalate chiar boli neurodegenerative.

Un alt aliment care îți face mintea brici este vinul. Vinul roșu, în special, este recunoscut de experți ca fiind un antioxidant natural care favorizează și îmbunătățește funcțiunile corporale, precum circulația sângelui. Resveratrolul din struguri (care se regăsește și în vin după fermentație) potențează activitatea neuronală din hipocamp, așa cum face cacaoa pură din ciocolată.

Spre deosebire de falvonoizi, resveratrolul vine cu posibilitatea de a combate boli asociate cu pierderea memoriei, precum Alzheimerul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top