Stiri
Vrei o INIMĂ SĂNĂTOASĂ? Respectă aceste 6 obiceiuri!
Dacă vrei să ai o inimă sănătoasă și să ții la depărtare bolile care o pot afecta, este bine să respecți următoarele 6 reguli, conform specialiștilor care au creat evenimentul American Heart Month:
1. BEA MINIM 32 DE UNCII DE APĂ PE ZI
Regula este următoarea: trebuie să bei jumătate din cât cântărești, în uncii. Dacă ai o greutate de 64 de kilograme, atunci trebuie să bei 32 de uncii de apă pe zi. În funcție de kilogramele fiecăruia, numărul de uncii diferă. Persoanele supraponderale sau care locuiesc în zone mai călduroase trebuie să bea mult mai multă apă, cu până la 20 de uncii în plus.
2. CONSUMĂ FRUCTE ȘI LEGUME NEMODIFICATE GENETIC
Nu te trata cu chimicale: acestea devin un pericol lent și sigur pentru sănătatea inimii tale. Poți opta pentru suplimente de vitamine și minerale, însă cele mai bune vitamine vin din fructele crescute în grădinile bunicilor de la țară. Dacă nu ai bunici la țară, fă măcar o dată pe săptămână piața și evită să faci cumpărăturile exclusiv din supermarketuri.
CITEȘTE ȘI: VERDEȚURILE, SPAIMA BOLILOR DE INIMĂ
3. CONSUMĂ ACIZI GRAȘI ESENȚIALI
Acizii grași esențiali Omega 3 și Omega 6 sunt considerați esențiali, pentru că, spre deosebire de alți acizi, aceștia nu pot fi creați de corpul nostru. Acizii grași esențiali din pește sau fructe ori legume uscate sunt cei mai buni pentru organismul nostru.
4. MĂNÂNCĂ PROTEINE DE CALITATE
În afară de carnea de vită sau de pește ori ouăle, se poate obține o cantitate considerabilă de proteine și din fasole sau alte semințe.
5. PLIMBĂ-TE 30 DE MINUTE PE ZI
În afară de cele 30 de minute de exerciții, alocă-ți 30 de minute și pentru plimbare. Nu e mult: o oră pe zi de mișcare înseamnă enorm pentru inima ta.
6. MINERALE IONICE DERIVATE DIN SARE MARINĂ
Aproape nimeni nu consumă toate mineralele de care are nevoie. Se recomandă cel puțin 3 grame de minerale ionice pe zi, care sunt singurele pe care corpul le poate suporta deoarece sunt singurele minerale dizolvabile în apă, iar acestea au un rol important în oxigenerea celulelor.