Connect with us

Revistateo.ro

dai de permis

Inedit

Vrei permis auto? Citeste neaparat, pentru ca se schimba TOT! Pana la urma, vestea e excelenta!

Regulile examenului auto se vor modifica, iar cei care vor sustine probele de la inceputul lunii viitoare vor trebui sa respecte prevederi noi.

In acest moment, daca vrei permis auto, trebuie sa sustii din nou proba teoretica, in cazul in care o pici pe cea practica. Aceasta regula SE SCHIMBA din 5 OCTOMBRIE. dupa cum reiese din Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015, procedura de examinare stabilita prin Ordinul MAI nr. 268/2010 se modifica.

Asadar, cei care vor trece cu succes proba teoretica vor putea sa sustina proba practica de mai multe ori, in cazul in care nu o iau din prima. Daca dai de permis auto vei fi nevoit sa achiti taxa de examinare din nou si sa mai faci sase ore de pregatire practica.

Ce fac cei care vor permis auto?

„Calificativul ‘admis’ la proba teoretica permite sustinerea probei practice in perioadă de valabilitate a cursului de pregatire teoretica si practica (…) Candidatii declarati ‘respins’ la proba practica pot fi programati pentru sustinerea unei noi probe dupa o perioada de cel putin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare si prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica intr-o scoala de conducatori auto autorizata”, scrie in actul normativ din Monitorul Oficial, publicat la inceputul lunii septembrie.

Sustinerea examenului auto se poate face in termen de un an de la absolvirea cursurilor scolii de sofer. Din 5 octombrie, cei care vor pica sala vor putea sa ceara din nou o programare si vor repeta proba de cate ori este nevoie, pe parcursul UNUI AN! Deci poti repeta proba practica pana reusesti sa ai un permis auto.

Daca trece un an de la absolvirea cursului, acesta nu mai e valabil si este nevoie de o noua pregatire in cadrul unei scoli autorizate.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. Emil

    2015-09-24T23:28:51+03:00 at 2015-09-24T23:28:51+03:00

    Buna. Sint sofer din 1983 B,C,E. Am primit o oferta tentanta pe autobus si m-am hotarit sa dau examen pentru a obtine categoria D. Am luat sala cu citeva luni in urma iar la traseu dupa 20-25 de minute de condus nemernicul de politist GASPAR G. a visat un pieton peste care eram sa dau cu nustiu cit timp in urma la nustiu ce trecere de pietoni. Insructorul spunindu-mi ca nu trebuie sa dau spaga ca eu conduc destul de bine, dar dupa experienta examenului am aflat ca un cunoscut a dat cca.300 euro aceluias GASPAR G. Intrebarea mea este MA INCADREZ SI EU IN NOUA LEGE ? SAU NUMAI CEI DE DUPA 5 OCT.?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top