Naturiste
Zahărul de cocos – varianta ideală
Zahărul de cocos este de fapt sevă deshidratată de cocos, fiartă în prealabil. Este un tip de zahăr mai scump, dar și mai sănătos decât zahărul normal. Acesta conține multe minerale esențiale precum magneziu, potasiu, zinc, calciu, fosfor și este indicat pentru a înlocui majoritatea îndulcitorilor care se găsesc pe piață. Totodată conține antioxidinați, fitonutrienți și flavonoide.
CITEȘTE ȘI: ZAHĂRUL ESTE URMĂTORUL RĂU
Zahărul de cocos conține vvitamina B8, care ajută în tratarea depresiilor ușoare și te binedispune. Această vitamină ajută la ușurarea comportamentului obsesiv-compulsiv și a atacurilor de panică. Totodată, acest tip de zahăr are un nivel scăzut de fructoză. Fructoza transformă zahărul în grăsime. Nivelurile ridicate de fructoză poate duce la niveluri ridicate ale trigliceridelor, create de dezintegrarea fructozei. Consumul ridicat de fructoză duce la multe probleme de sănătate, printre care și obezitate. Prin urmare, un îndulcitor care oferă un nivel scăzut de fructoză este o binecuvântare în zilele noastre.
Zahărul de cocos este este bogat în polifenoli și flavonoide, cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii. Acești fitonutrienți ajută la tratarea inflamațiilor din organism, în special ale celor din tractul respirator. Pe lângă asta, acest tip de zahăr conține fibre, care ajută la buna funcționare a digestiei, tratând balonarea și constipația.
Acest tip de zahăr este bogat în antioxidanți. Aceștia te ajută să elimini efectele negative pe care le au radicalii liberi asupra organismului, luptă împotriva semnelor îmbătrânirii precum riduri și linii fine și îți oferă o starea generală mai bună, eliminând stresul oxidativ. Totodată, zahărul de cocos te ajută să lupți împotriva anemiei, deoarece conține cantități considerabile de fier. Lipsa fierului este principala cauză a acestei boli. Totodată îmbunătățește circulația și îți dă un tonus mai bun.